A svéd kenyerek
A svédek valamiért imádják az édesített kenyereket. Alig lehet olyat kapni amiben nincs hozzáadott cukor. A legtöbben előnyben részesítik az előre csomagolt fajtát, de a boltokban azért kapni a friss verzióból is. A Magyarországon megszokott ropogós hájú fehér kenyérrel én egyátalán nem találkoztam még itt. Talán a bagettek hasonlítanak az otthon megszokott kenyérre, de hát az nem teljesen ugyanaz. Mindemellett itt sokkal drágább a kenyér, mint otthon, szerintem aránytalanul. Azt megértem, hogy a hús drágább (és ezerszer jobb minőségű), de a kenyér pont az a dolog amihez azért nem kell olyan sok minden. Na mindegy, biztos megvan ennek is az oka.
A múlt hét végén jókai bablevest készítettem (megjegyzem, hogy füstölt húst sem igazán lehet kapni) amihez viszont muszáj igazán jó fehér kenyeret enni, úgyhogy nekifogtam a kenyérsütésnek.
Most már igazán ideje lenne itthon kovászt készítenem, mert időm is meg energiám is van hozzá, de mivel ez nem jutott előbb eszembe ezért maradt a sima élesztős kenyér. Finom lett, ropogott a héja, levegős volt a belseje, bár azt hiszem még van hova fejlődni, mert az én ízlésemnek nem volt elég száraz a belsejében a tészta.
Így nézett ki :
De biztosan fog ez még javulni, mivel már kezdem unni az itteni kenyereket :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
DDD3 2017.08.23. 16:48:52
Ha Göteborg-ban jársz esetleg akkor a helyi vásárcsarnokban (Saluhallen) van (legalábbis 2012-ben még volt) magyar bolt, ott simán lehet, hogy van füstölt hús is.
NRebeka 2017.08.23. 19:36:21
Ajánlott bejegyzések: