Svéd(d)élet(t)

Az életünk Svédországban.

2018. április 03.

Madarak a kertben

Már majdnem megjött a tavasz, azaz egy szolid hóvihar képében leesett ma is 10 centinyi fehér borzalom. Komolyan, én imádtam a havat régen, de novembertől áprilisig csak havat látni....Hát, lassan már örülnék némi napnak és legalább plusz 10 foknak. Aztán novemberben majd megint hó után fogok vágyakozni, de addig is legyen napsütés. :)

Viszont a sok hónak az az előnye, hogy a macska szórakoztatására vásárolt madáretető körül elég nagy élet zajlik. Azt gondoltam (naivan), hogy a 4 kg-nyi napraforgómag, amit belevalóként vettünk, ebben az életben már nem fogy el. Ez azonban olyannyira tévedés volt, hogy már el is fogyott. Ennek eredményeképp szépen kikerekedett madaraink vannak. A macska minden délelőtt transzban lesi őket, és most mi is beszálltunk egy fényképezőgéppel. Még szerencse, hogy a szomszédaink nem leskelődősek, mert az elmúlt napokban csak két hülyét láttak volna, akik órákig az ablak előtt térdelve lesik a több tucatnyi madarat. :)

Úgyhogy alább következzenek a képek, már amik élesre sikerültek. Ugyanis ezek az állatok nem nagyon állnak meg, hogy fotóztassák magukat. A beazonosításukat az olvasókra bízom, a madarak nagy része Magyarországon is megtalálható.

 

NRebeka 2 komment időjárás természet mindennapok

A bejegyzés trackback címe:

https://svedelet.blog.hu/api/trackback/id/tr3913804120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása