Svéd(d)élet(t)

Az életünk Svédországban.

2017. július 29.

Szeszélyes időjárás

Szép "nyári", szombati nap, július legvégén....

Felébredek reggel 5-kor és úgy tűz be a nap a hálószoba ablakán, mintha 9 óra lenne. Ránézek az órámra, próbálok visszaaludni. Felébredek 7.15-kor, és továbbra is szikrázó napsütés, sehol egy felhő. Felkelek, és örülök, hogy ma elmehetünk kirándulni ebben a szép időben.....

Reggel 10 óra : megreggeliztünk, összepakoltam a konyhát, stb, és már épp felvetném a kirándulás gondolatát, de kinézek az ablakon és látom a sötét felhőket. 11-kor aztán elkezd szakadni az eső, és fél óránként váltakoznak az esős és a száraz időszakok egészen este hétig. A hőmérséklet napközben 16-18 fok körül alakul, de olyan magas a páratartalom (a műszerek szerint 91%, hogy pontos legyek), hogy egy szál pólóban vagyok, mégis szakad rólam a víz és nehezebben kapok levegőt.

Este héttől aztán oszlani kezd a felhőzet, és nyolcra kisüt a nap. Igaz, hogy közben még mindig szakad az eső, de hát kit zavar ez? Ilyenkor gyönyörű szimpla- és dupla szivárványok jelennek meg a ház körül.

img_20170729_201826.jpg

Úgyhogy most fél kilenckor eljutottunk odáig, hogy akár mehetnénk is kirándulni, mert még/már száz ágra süt a nap, de hát ilyenkor már nem indulunk neki. Na meg persze nézzük a vízilabda-világbajnoki döntőt.

Az elmúlt egy hétben szinte csak ilyen napjaink voltak, kevés kivétellel. De például pénteken már 24 (!!) fok volt, úgyhogy nem panaszkodhatunk.

NRebeka Szólj hozzá! időjárás mindennapok

A bejegyzés trackback címe:

https://svedelet.blog.hu/api/trackback/id/tr5612700257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása