Svéd(d)élet(t)

Az életünk Svédországban.

2017. július 02.

V. munkája

V-nak szerencsére tetszik a munkája, a munkahelye és a kollégái is, bár ez utóbbiak állítólag nem túl beszédesek. Backend-fejlesztőként dolgozik, amit fogalmam sincs hogyan mondunk magyarul, de a lényeg, hogy programozóként tevékenykedik :)

A munkahelye most per pillanat 1 órányi vonatútra van tőlünk, de ez változhat a jövőben, mert az irodájuk hamarosan költözni fog (meg valószínűleg mi sem maradunk ebben a lakásban örökre). Reggel a hetes vonattal indul, délután pedig 6-ra ér haza, úgyhogy nekem ez idő alatt kell elfoglaltságot találnom magamnak, ami általában főzésben, takarításban, mosásban és munkakeresésben nyilvánul meg.

Az irodai napirendjük igazán jó, mivel reggel egy közös reggelivel kezdenek. A konyha teljesen felszerelt, teli van élelmiszerrel és innivalóval, itt tulajdonképpen ez a cafeteria. Ebédet itthonról visz, kivéve pénteken, amikor együtt ebédel az iroda. Délután tartanak egy rövid fikát (a svédek így hívják a kávé- és süti szüntet), ahol egy kicsit tudnak lazítani a fárasztó nap után. Ha napközben nagyon stresszelnének akkor pedig ott van Ice, a szamojéd kutyó, aki az irodai kutyájuk, és egész nap körülöttük lófrál. Játszani kell vele és simogatni, ami kiváló feszültséglevezetés lehet mindenkinek.

Örülök, hogy ilyen jó helyet talált, és, hogy sikerült beilleszkednie a csapatba. Úgy tűnik, hogy a főnökei is elégedettek a munkájával, ami külön pozitívum.

NRebeka Szólj hozzá! tapasztalatok külföldi munka

A bejegyzés trackback címe:

https://svedelet.blog.hu/api/trackback/id/tr7312636851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása